Редактор: e-mail: Кадър БНТТемата с оставката на Иван Гешев не е основната

...
Редактор: e-mail: Кадър БНТТемата с оставката на Иван Гешев не е основната
Коментари Харесай

Деси Атанасова: Изчегъртването на ГЕРБ не се постигна с легитимни или политически средства

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Темата с оставката на Иван Гешев не е главната за правосъдната промяна. Къде остана разделянето на Висш съдебен съвет? А къде остана самостоятелната конституционна тъжба? Къде остана избора на основен прокурор по принцип? Защото този модел, който действа сега, е моделът, който Христо Иванов предложи тогава, и ние като мандатоносител и болшинство събрахме нужния брой гласове с разнообразни взаимни отстъпки, несъмнено. В момента първият от тях беше изчегъртването на ГЕРБ. Това не се реализира с законни средства и с политически средства, и мандатът на ГЕРБ завърши. 

Това сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова.

4-годишния мандат на ГЕРБ, добър или неприятен, хората ще го оценят в миналото, в случай че не в този момент. Приключването на мандата на Гешев предварително, това е въпрос, на който към този момент, мисля, че Висш съдебен съвет отговори. Една-единствена цел е смяната на Висшия правосъден съвет - да сложим хора, които ще гласоподават оставката на Гешев. Не мисля, че това е смисълът, на която и да е промяна, без значение какъв брой настояща е тя, сподели още Десислава Атанасова.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР